top of page
Αναζήτηση

Έμεινε στη Γ' Εθνική η Αναγέννηση, με σπουδαίο "διπλό" στην Κατερίνη!

Ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα πήρε η Αναγέννηση (αν και αποδείχτηκε πως δεν το είχε ανάγκη), που πέρασε από τη δύσκολη έδρα του Πιερικού, με 1-2, και εξασφάλισε την παρουσία της στη Γ' Εθνική και την επόμενη σεζόν! Η ομάδα μας έδειξε ψυχή, και παίρνοντας σπουδαίες νίκες τον τελευταίο καιρό, κατάφερε να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη, όπου βρέθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα, παραμένοντας σε μια κατηγορία που οφείλει να αποτελεί τον ελάχιστο στόχο της "Α", της οποίας η ιστορία επιτάσσει να κοιτά μόνο προς τα πάνω, και ποτέ προς τα κάτω. Στο σημερινό ματς, ο Πιερικός αν και αδιάφορος βαθμολογικά, έδειξε διάθεση να αποχαιρετήσει τον κόσμο του με νίκη, όντας πολύ επικίνδυνος επιθετικά, όμως δύο γκολ μέσα σε 10 λεπτά από την ομάδα μας, της έδωσαν το προβάδισμα, το οποίο κράτησε μέχρι το τέλος, παίρνοντας τη νίκη. Όσον αφορά τη γενικότερη φετινή πορεία της Αναγέννησης, σίγουρα δε διεκδικεί δάφνες και πανηγυρισμούς, αφού το υλικό της σε καμία περίπτωση δεν ήταν τέτοιο που θα έπρεπε να κινδυνέψει με υποβιβασμό, ωστόσο, ένα νεκρό διάστημα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, σε συνδυασμό με το άγχος και την πίεση, την έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση, με την εμπειρία και την προσωπικότητα κάποιων παικτών της, να μιλούν στο φινάλε. Πλέον, η ομάδα μας στρέφει το ενδιαφέρον της στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΑ, που δεν παύει να αποτελεί έναν τίτλο, και φυσικά, εν συνεχεία, η διοίκηση θα καταστρώσει τα πλάνα της για τη νέα σεζόν, καθορίζοντας τους νέους στόχους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Αναγέννηση μπήκε στο ματς με μεγάλη θέληση και στο 6ο λεπτό είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Παππάς πήρε την κεφαλιά, όμως ο Τσακνάκης έκανε μεγάλη επέμβαση και κράτησε το "μηδέν". Στο 10ο λεπτό, ο Μπεκατώρος είχε καλή εκτέλεση φάουλ, που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια, με τον Πιερικό να έχει την πρώτη του τελική στο 22ο λεπτό, με το μακρινό σουτ του Κούλαλη Πέτσα να καταλήγει άουτ. Στο 31ο λεπτό, ο Πιερικός άγγιξε το γκολ, όταν ο Μπαλτάς έκανε ωραίο γύρισμα στη μικρή περιοχή για τον Οικονομίκο, που πλάσαρε, με την μπάλα όμως να φεύγει ελάχιστα άουτ, με την Αναγέννηση να γίνεται ξανά απειλητική στο 39ο λεπτό, όταν ο Μανιώτης βρήκε χώρο και δοκίμασε πολύ καλό σουτ, που ανάγκασε τον Τσακνάκη σε νέα δύσκολη επέμβαση. Ο Πιερικός κατάφερε να ανοίξει το σκορ σε ένα κομβικό χρονικό σημείο, καθώς στο 45ο λεπτό, ο Μυρωτής έπιασε πολύ καλό σουτ, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά μετά από κάποιες κόντρες, κατέληξε στον Οικονομίκο, που πλάσαρε από κοντά, γράφοντας το 1-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, δεν άλλαξε κάτι, με την Αναγέννηση να πηγαίνει στα αποδυτήρια, βρισκόμενη πίσω στο σκορ. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δραστήριοι στην επανάληψη, και είχαν ένα καλό σουτ του Κούλαλη στο 49ο λεπτό, που μπλόκαρε σταθερά ο Μπαλαούρας, καθώς και μια αξιόλογη προσπάθεια του Οικονομίκου, στο 55ο λεπτό, με το σουτ του όμως να αλλάζει πορεία και να καταλήγει κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα μας βρήκε ένα γκολ-χρυσάφι, καθώς ο Παππάς έκανε το γύρισμα στην περιοχή, και ο Κορομηλάς που είχε περάσει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή, πλάσαρε εύστοχα, γράφοντας το 1-1. Στο 62ο λεπτό, η Αναγέννηση άγγιξε την ολική ανατροπή, όταν ο Ζυγκερίδης βρέθηκε σε καλή θέση και έκανε το γυριστό σουτ από θέση πλάγια, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά, ο Πιερικός απάντησε στις σημαντικές φάσεις, με τον Οικονομίκο, που ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα της "Α", να σουτάρει από το σημείο του πέναλτι, με τον Μπαλαούρα όμως να πέφτει και να μπλοκάρει. Στο 67ο λεπτό, η Αναγέννηση πήρε τεράστιο προβάδισμα παραμονής στην κατηγορία, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κυριάκη, ο Λισγάρας πήρε την κεφαλιά, και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-2, σκοράροντας σε δεύτερο σερί κρισιμότατο ματς! Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι άσκησαν ασφυκτική πίεση στην άμυνα της Αναγέννησης, όμως οι πολύ έμπειροι παίκτες της κατάφεραν να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις, χωρίς να δεχτούν τη μεγάλη φάση. Στο τελευταίο δεκάλεπτο και μετά από μία διακοπή λόγω τραυματισμού παίκτη του Πιερικού, οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες τελευταίες προσπάθειες να φτάσουν έστω στην ισοφάριση, όμως το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε, με την Αναγέννηση από εκεί που κινδύνευε να βρεθεί 11η, να τερματίζει στην τιμητική 6η θέση, αφού οι συνδυασμοί στα αποτελέσματα των υπόλοιπων αγώνων απέδειξαν πως ακόμα και με ήττα η ομάδα μας θα παρέμενε στην κατηγορία, κάτι που δε χρειάστηκε να ρισκάρει να μάθει.

Διαιτητής : Δημεράς Κωνσταντίνος (Λάρισας)  Βοηθοί : Νάκας Χρήστος (Λάρισας) - Μπασινός Γιάννης (Λάρισας)  Παρατηρητής : Κοφίτσας Ματθαίος (Καρδίτσας)

Πιερικός (Θεοδοσιάδης Ν.) : Τσακνάκης, Μαυρίδης, Στόιος, Μυρωτής (46' Ματζαλακου), Κούλαλης Πέτσας, Οικονομίκος (82' Κωνσταντινίδης), Μπαλτάς, Δεληγιάννης, Ιρινιμπαμπάτζι, Χατζηπουργάνης (72' Στραβογιάννης), Κραγιόπουλος (82' Αλεξίου)

Αναγέννηση Άρτας (Τζιάρρας) : Μπαλαούρας, Παπανίκου, Μπεκατώρος, Λισγάρας, Θεοδωράκης, Παππάς, Κωνσταντίνου (52' Κυριάκης), Μανιώτης, Ζυγκερίδης (82' Πλαστουργός), Πάνος (52' Κορομηλάς), Φερεντίνος



12 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page