top of page
Search

Νίκη-χρυσάφι πριν το μεγάλο ντέρμπι με τα Τρίκαλα για την Αναγέννηση!

Το καθήκον της έκανε η Αναγέννηση, που πέρασε από το Βατάν, επικρατώντας του υποβιβασμένου τοπικού Βατανιακού, με 1-3, και πλέον προετοιμάζεται για το πολύ μεγάλο ντέρμπι κόντρα στα Τρίκαλα, που κυνηγούν με τη σειρά τους το στόχο της παραμονής. Η Αναγέννηση, πήρε ένα επιτακτικό αποτέλεσμα, αφού σχεδόν όλες οι ομάδες που έχουν κοινό στόχο, πήραν σήμερα βαθμούς, και ενδεχόμενη απώλεια θα ήταν καταδικαστική. Πλέον, η ομάδα μας στρέφεται στο μεγάλο παιχνίδι με τα Τρίκαλα, τα οποία φιλοξενεί στο Δημοτικό Στάδιο, αναζητώντας μόνο νίκη, για να τα προσπεράσει στη βαθμολογία, και να κυνηγήσει στα τελευταία δύο ματς, θετικά αποτελέσματα, με ομάδες αδιάφορες βαθμολογικά, ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή της. Στα του παιχνιδιού, για ακόμα ένα ματς, αν και είχε την πρωτοβουλία, η Αναγέννηση βρέθηκε ίσως στη μόνη φάση του αντιπάλου πίσω στο σκορ, όμως αυτή τη φορά έβγαλε αντίδραση και προσωπικότητα και πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Η Αναγέννηση μπήκε δυνατά στο γήπεδο και στο 3ο λεπτό, ο Μανιώτης είχε ένα καλό σουτ που έφυγε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Κυριάκης έσπασε στο πέναλτι για το Ζυγκερίδη, που αν και αμαρκάριστος, δεν εκτέλεσε εγκαίρως και ανακόπηκε τελευταία στιγμή. Στο 17ο λεπτό, ο Μανιώτης δοκίμασε εκ νέου το πόδι του, με την μπάλα να μην του κάνει το χατήρι, καθώς πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Τσιλεγκερίδη, ενώ στο 20ο λεπτό, ο Μπεκατώρος έκανε εξαιρετική ενέργεια από αριστερά και βρήκε στην καρδιά της άμυνας το Ζυγκερίδη, που νικήθηκε από τον Τσιλεγκερίδη. Η Αναγέννηση για ακόμα ένα ματς, φέτος, στην πρώτη φάση του Βατανιακού δέχτηκε την ισοφάριση, όταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων, Δ. Ανανιάδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και νίκησε τον Μπαλαούρα, για το 1-0. Η Αναγέννηση μπόρεσε να συνέλθει άμεσα από την ψυχρολουσία και να απαντήσει, όταν ο Ζυγκερίδης υποδέχτηκε την μπάλα και έβγαλε τον Κορομηλά σε θέση για γκολ, με τον τελευταίο να εκτελεί σωστά και να γράφει το 1-1. Η Αναγέννηση, που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε στο 27ο λεπτό, μια καλή κεφαλιά του Ζυγκερίδη, μετά από κόρνερ που έφυγε άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά, ο Φερεντίνος έπιασε πολύ καλό σουτ εκτός περιοχής, αναγκάζοντας τον Τσιλεγκερίδη σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ. Η Αναγέννηση ήταν ανώτερη και δικαιώθηκε στο 38ο λεπτό, φτάνοντας στην ανατροπή, όταν ο Κορομηλάς κέρδισε πέναλτι στην αντίπαλη περιοχή, και ο Μπεκατώρος από την άσπρη βούλα έγραψε το 1-2, πετυχαίνοντας την ανατροπή για την ομάδα μας. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, με την Αναγέννηση να φτάνει δίκαια στην ανατροπή  πριν την ανάπαυλα και να πηγαίνει με αναεβασμένη ψυχολογία στα αποδυτήρια. 

Η Αναγέννηση, μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος, αποφασισμένη  να καθαρίσει το παιχνίδι, και ευτύχησε στην πρώτη καλή της στιγμή να πάρει προβάδισμα ασφαλείας, όταν ο Φερεντίνος στο 53ο λεπτό, έπιασε πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής, που κατέληξε στη γωνία του Τσιλεγκερίδη, γράφοντας το 1-3. Η Αναγέννηση δύο λεπτά αργότερα, είχε νέο πολύ καλό σουτ, αυτή τη φορά από τον Μπεκατώρο, με τον Τσιλεγκερίδη να πραγματοποιεί πολύ δύσκολη επέμβαση, αποσοβώντας ένα τέταρτο γκολ, ενώ στη συνέχεια, η ομάδα μας έριξε το τέμπο του αγώνα, προσπαθώντας να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ. Στο 80ο λεπτό, ο Λισγάρας πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, με τους αμυντικούς να σταματούν την μπάλα πάνω στη γραμμή, πριν καταλήξει στα δίχτυα, ενώ η τελευταία φάση του ματς, ανήκε και πάλι στην Αναγέννηση, με τον πολύ καλό σήμερα, Φερεντίνο, να έχει ακόμα ένα πολύ καλό σουτ, που έφυγε λίγο άουτ. Ο Βατανιακός δεν έδειχνε ικανός να πάρει κάτι από το ματς, και η Αναγέννηση, πήρε το πρώτο από μια σειρά παιχνιδιών, παίρνοντας παράλληλα και βαθμολογική ανάσα. 

Διαιτητής : Τζίκας Φώτης  Βοηθοί : Χατζηβασιλείου Βασίλης - Νικολης Νίκος  Παρατηρητής : Γρατσάνης Βαγγέλης

Βατανιακός (Ποτουρίδης) : Τσιλεγκερίδης, Σαμανίδης, Μάλα, Γκαρατζιάς, Ανανιάδης Χ., Δημητρίου, Φιρινίδης Χ., Ανανιάδης Δ., Μιχαηλίδης, Ντόσης, Μητρακας

Αναγέννηση Άρτας (Τζιάρρας) : Μπαλαούρας, Παπανίκου, Μπεκατώρος, Λισγάρας, Γιαλεδάκης (34' λ.τρ. Πλαστουργός), Θεοδωράκης (71' Παύλου), Κυριάκης, Μανιώτης (85' Τζουμάκας), Ζυγκερίδης, Κορομηλάς (71' Μουσιωτίτσας), Φερεντίνος.



0 views0 comments
bottom of page